עיצוב

האנשים שבחרו להפסיק להיות מעצבים ובכל זאת המשיכו להיות רוק-סטארים

נועם פישר | 25 במאי 2016

header

 

להיות מעצב זה הדבר הכי מגניב בעולם, ולנו זה נראה מוזר שיש אנשים שיזנחו קריירה בעיצוב לטובת קריירה אחרת.

אנחנו לעולם לא היינו עושים את זה אבל מסתבר שיש כמה מעצבים שדווקא בחרו לזנוח את המקצוע לטובת קריירה בתחום המשחק והמוזיקה.
קבלו את רשימת הסלבס שבעברם היו מעצבים: (כדאי שתוכלו להעריך אותם עוד יותר)

1

אלן ריקמן

מוכר לכם אולי מסרטי הארי פוטר או רובין הוד. כולנו יודעים שהוא היה שחקן מצליח ומפורסם ששיחק בעשרות סרטים, אבל לא הרבה יודעים שהרבה לפני שהוא הפך לפרופסור סנייפ (או ליתר דיוק עד שנת 1972) היה לו סטודיו לעיצוב. לאחר שסיים את לימודיו בקולג' לעיצוב ואמנות בצ'לסי הוא ערך את המגזין הסטודנטיאלי Ark. כמעצב גרפי הוא עבד ב- “Noting Hill Herald” ובהמשך פתח את סוכנות העיצוב שלו "גרפיטי" שנסגרה, כאמור בשנת 72' עם החלטתו להיענות לתשוקה האמיתית שלו- משחק. הוא התקבל ללימודי משחק ב- “Royal Academy for Dramatic Art”, מה שהוביל אותו לשחק את הדמויות שאנחנו מכירים ואוהבים.

 


2

אנדי סירקיס

כן כן, גם הוא לא התחיל את חייו המקצועיים בתור גולום משר הטבעות, קינג קונג או סיזר מכוכב הקופים. רק לאחר שלמד אמנות הלך ללמוד משחק, בכלל כדי להגשים את חלומו לקריירה בעיצוב כרזות לחברות הפקה. סירקיס אמר לעיתון לונדוני ב- 2011 שהוא רצה להיות חלוץ בתחום העיצוב הגרפי. קטע.

 


3

 

פיטר קפלדי

הדוקטור האגדי מהסידרה DR.WHO (מודים שהתאכזבנו שהדוקטור הקודם עזב אבל עכשיו אנחנו מאוהבים בפיטר!) בשנת 1995 הוא זכה באוסקר לסרט הלייב אקשן הקצר הטוב ביותר "אלו חיים נפלאים של פרנץ קפקא". פיטר, תאמינו או לא, היה בעברו סטודנט לעיצוב. הוא למד עיצוב גרפי ב- Glasgow School of Art וסיים את לימודיו בשנת 1980.

 


4

 

דיוויד בואי

כולנו יודעים מי זה דיוויד בואי. אבל לא כולנו יודעים שבצעירותו הוא למד עיצוב גרפי. הוא עשה זאת בתחילת שנות ה- 60, והתמחה בלייאאוט וטייפסטינג (איך קוראים לזה בעברית?). לימודיו של בואי שינו אותו באופן קצת שונה מן הרגיל, ואת האישון המורחב, שעם הזמן הפך לסימן ההיכר שלו, קיבל בואי בלימודי העיצוב שלו, כשרב עם אחד הסטודנטים האחרים על בחורה. בואי מעולם לא התחיל קריירה בעיצוב, אבל הרקע שלו בתחום השפיע רבות על המוסיקה שלו.

 


5

צ'אק די

המייסד של להקת הראפ “Public Enemy” הוא בחור יצירתי מאוד גם מחוץ לתעשיית המוסיקה. בעברו הוא למד עיצוב גרפי באוניברסיטה בניו יורק, אבל לא בדיוק סיים את לימודיו שם בזמן. הוא סולק ועד היום הוא טוען שזה היה בגלל המסיבות שלו כשהיה סטודנט צעיר. למרות הכל, הוא חזר להשלים את שנת הלימודים האחרונה שלו ואפילו סיים את התואר בתור מצטיין דיקן בשנת 1984. את הלוגו של הלהקה, הוא כמובן עיצב בעצמו והוא אחראי על מרבית מהזהות הויזואלית של הלהקה.

 


6

פיט טאונסנד

האם הגיטריסט וכותב השירים הבריטי של אחת משולשת הלהקות הגדולות של שנות ה-60 וה- 70 הוא גם מעצב גרפי? כן, בהחלט. הוא סיים את לימודי העיצוב בשנות ה- 60 (ספוילר אלרט! סיים יחד עם רוני ווד ופרדי מרקורי) והיצירתיות שלו סייעה לו רבות ביצירת המוסיקה שלו וגם בעיצוב הסגנון הויזואלי של The Who.

 


7

רוני ווד

הגיטריסט של הרולינג סטונס האגדיים למעשה ניסה ללכת בעקבות אחיו ובעברו למד גם הוא עיצוב גרפי (ומנהל עסקים). לאורך ילדותו הוא צייר ציורים שהוצגו בתוכניות של ה- BBC וכמבוגר ציוריו הופיעו בתערוכות ברחבי העולם. הוא אפילו עיצב את אריזת האלבום של אריק קלפטון ב- 1988.

 


8

 

ריקי ווילסון

גם סולן להקת הקייזר צ'יפס הבריטית למד, ניחשתם נכון, עיצוב גרפי. הוא סיים את לימודיו בשנת 2000 ולא נטש לגמרי את התחום- הוא עובד במשרה חלקית כמרצה בתחום ב- Leeds College of Art.

 


9

 

ג'מימה קירק

אולי מוכרת לכם יותר כג'סה ג'והנסון מהסדרה 'בנות', אבל גם היא החלה את הקריירה היצירתית שלה בתור אמנית. בשנת 2008 סיימה את לימודיה בבית הספר לאמנויות של רוד איילנד, עם תואר באמנות. השחקנית הבריטית בעיקר מציירת דיוקנאות וב- 2011 הציגה תערוכה בשם “A Brief History” דרך Skylight Projects.

 


10

פיל הארטמן

למרות תפקידים אייקונים ששיחק (ודיבב) בקולנוע ובטלויזיה, הארטמן לא הגיע לפריצה הגדולה שלו עד שנות ה- 40 שלו. זה גרם לו לפתח קריירה אלטנרטיבית בתחום העיצוב הגרפי כמובן. את לימודיו סיים בשנת 1974 ובעשור שלאחר מכן עבד בתור מעצב גרפי. הוא גם אחראי על כמה עיצובים של אלבומי להקות כמו פוקו, אמריקה ו- Steely Dan.

 


11

פרדי מרקורי

כמעט אף אחד ברשימה הזו לא מפורסם כמו האחרון שבה, איזה כיף לדעת שסולן להקת קווין היה לפני הכל מעצב גרפי! האמת היא שללא הכישורים הווקליים והויזואליים שלו קווין הייתה יכולה להיות סתם עוד להקת רוק נשכחת (סתם, לא באמת…). אחד משימושיו הראשונים בכישוריו הגרפיים בא לידי ביטוי בעיצוב הלוגו הידוע של הלהקה.

 


אז נכון,

אין לנו קהל של מעריצים שרופים (״תעשו לי אתר רספונסיבי!״), או את היאכטות או בתי הקיץ על החוף או את המסיבות והטקסים או צי המכוניות (וכדאי שנפסיק פה) אבל זה בסדר, אנחנו מרוצים.

זה גם לא מפתיע, אגב, שהמעצבים ברשימה עברו לתחומים משיקים שחולקים המון מאפיינים עם תחום העיצוב. אנחנו בטוחים שההכשרה העיצובית שלהם עזרה להם בכל מה שהם עשו.

אהבתם את הפוסט? אולי תאהבו גם את עמוד הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים טיפים יומיים על נושאים שמרגשים אותנו.

תגובה אחת על “האנשים שבחרו להפסיק להיות מעצבים ובכל זאת המשיכו להיות רוק-סטארים”

  1. דביר הגיב:

    אחלה נושא, אהבתי.

    אסף אבידן גם למד אנימציה:
    Avidan studied animation at Jerusalem’s Bezalel Academy of Arts and Design. His final project short film, “Find Love Now”, won its category at the Haifa Film Festival that year.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הוספת תגובה בפייסבוק