כאנשי מקצוע בעולם הדיגיטלי אנחנו תמיד מחפשים ללמוד ולהתפתח. בין אם זה בתחום שלנו ובין אם בתחומים אחרים- העולם הדיגיטלי מתפתח בקצב מסחרר בכל התחומים, טרנדים באים והולכים, כלים חדשים צצים כל הזמן, ומצופה מאיתנו להיות בעניינים. בנוסף, היום הרבה פעמים מצפים מאיתנו לפחות להכיר את הבסיס של תחומים חופפים, וכבר לא מספיק להתמקצע "רק" בתחום אחד. לקחת קורסים אונליין זה הרבה פעמים דרך טובה לעשות את זה.
בין אם אתם מאפיינים שרוצים לרכוש בסיס והבנה בעיצוב ממשק ובין אם אתם מעצביחווית משתמשI שרוצים להעמיק או לרענן את הידע שלכם, ללמוד כלים חדשים, או להרחיב את תיק העבודות שלכם, יש מגוון רחב של קורסים אונליין ולא תמיד ברור מה הקורס שיכול להתאים.
בדיוק בשביל זה חקרתי ובחנתי את הקורסים המובילים בשוק בתקווה שזה יעזור גם לכם לבחור את המסלול שמתאים לכם.
קורס עיצוב – פרונטלי או אונליין?
כמאפיין מתחיל ומעצב מוצרים דיגיטליים בהתפתחות, רציתי לקחת צעד קדימה את היכולות והידע שלי בעיצוב ממשק.
מצד אחד הנחתי שקורס פרונטלי יתן לי יותר ערך מקורס אונליין – גם בגלל שיש מסגרת ברורה ומסודרת, גם בגלל שזה לרוב קורס מקיף יותר ואורך זמן רב יותר מקורס אונליין, אבל בעיקר בגלל הפידבק על המטלות שיהיו בקורס ודרכם אלמד, אתפתח וארחיב את תיק העבודות שלי.
מצד שני זו הוצאה כספית משמעותית גדולה יותר מקורס אונליין. בנוסף – בגלל שאני עובד כמעצב אתרים עצמאי נחשפתי במהלך הזמן להרבה מהנושאים וקורס אונליין מאפשר גמישות בלמידה: אפשר לדלג על דברים שמכירים ולהתעכב על דברים חדשים, אתם אחראים. מהצד השני של המטבע זה גם אומר שבסוף זה אתם מול המחשב, ולכן אתם צריכים את המוטיבציה לשבת, ללמוד ולעשות את המטלות בקורס, כי אחרת כנראה שלא תתקדמו באמת.
חשוב לשים לב שאם אתם רוצים לרכוש מקצוע ולהיות מעצבי חווית משתמש, כנראה שאתם צריכים ללכת לתואר ראשון בתקשורת חזותית.
קורסים אונליין יכולים לעזור לכם לשפר את היכולות ולשפר את תיק העבודות שלכם (במקרה ואתם מגיעים מתחום עיצוב משיק כמו עיצוב תעשייתי).
הם גם יכולים לעזור למאפיינים שרוצים להתעמק בתחום ולהבין את צד העיצוב ואולי אפילו להתחיל ולעצב בעצמם.
מה היה חשוב לי בקורס?
לא אחדש שלא חסרים קורסים באינטרנט. אם זה ב-Lynda (אתר קורסים מהוקצע ומהודק, תשלום חודשי, אי אפשר לקנות קורס בודד), או ב-Udemy (אתר קורסים שכל אחד יכול להעלות אליו קורס ולכן יש טובים ויש פחות. תשלום על כל קורס שקונים, רוב הזמן יש מבצעים), Skillshare, ועוד ועוד…
אבל אחרי שסיימתי את הקורס ב-create הבנתי טוב יותר מה חשוב לי בקורס. בין אם זה קורס אונליין ובין אם קורס פרונטלי מקיף של חצי שנה, היה חשוב לי למצוא קורס שנותן פידבק. הערך שחיפשתי בקורס הוא לקבל פידבק שיעזור לי ללמוד מה אפשר לשפר בתהליך העבודה שלי כמעצב ולקבל כלים מעשיים בשביל לשפר את ההסתכלות העיצובית שלי על מוצרים דיגיטליים.
הקורסים
הנה כמה קורסים שעונים לקריטריונים שחיפשתי. אין משמעות לסדר שלהם:
- הממוקד: Designlab
- מה הדיבור: אתר שמציע כמה קורסים ממוקדים סביב UI ו-UX. אני מתמקד בשני קורסים שיש שם על UI: אחד למתחילים בלי צורך בידע מקדים או ידע על תוכנה כלשהי- שנותן בסיס על עיצוב באופן כללי, ואחד יותר מתקדם שדורש ידע על תוכנת עיצוב כלשהי ומעמיק יותר בעיצוב UI.
- ייחודיות: בתחילת הקורס מצמידים לכם מנטור אישי: מישהו מהמאגר שלהם שהוא מעצב שעובד בתעשיה, אתם לא יודעים לפני הקורס מי זה יהיה. מגיעות לכם 4 שיחות סקייפ של שעה בכל שבוע כדי לדבר על מה שעשיתם, ובנוסף המנטור נותן לכם באתר פידבק טקסטואלי על העבודות שאתם מגישים במהלך הקורס, ואתם יכולים להגיש מחדש.
- מהלך הקורס: כשהקורס מתחיל אתם מקבלים גישה לממשק של הקורס, שמחולק ל-4 חלקים. בכל שבוע “נפתח” החלק הבא ובכל שבוע מצפים מכם להשקיע 6-10 שעות. בעצם במהלך הקורס בונים משהו מאפס, לומדים על ידי עשיה (ככה זה היה בקורס המתקדם יותר בכל אופן). תהיה לכם תמיד גישה לתכנים של הקורס, אבל הפגישות עם המנטור מוגבלות ל-4 שבועות של הקורס, לכן צריך להספיק ולבצע את המטלות.
- אהבתי: בדקתי את הקורס המתקדם יותר- הקורס מעשי ונבנה עם הזמן. הוא דורש עבודה וזמן. הקטע של המנטור שנותן פידבק זה טוב וחשוב. הממשק בכללי נוח, ואהבתי את ממשק הגשת המטלות שמאפשר להגיש גרסאות חדשות ולראות את הפידבק מהמנטור וגם לראות עבודות של תלמידים אחרים שכרגע עושים את הקורס, ואת הפידבק שנתנו להם.
- פחות אהבתי: הלמידה עצמה מתבססת על מאמרים שהם כתבו (ולא שיעורי וידאו). המאמרים אמנם כתובים טוב ומשלבים הרבה דוגמאות, אבל לי אישית היה קשה לשבת ולקרוא.
- מתי הקורס נפתח: כל 1 לחודש.
- מחיר: 399$
- ביטולים: לפי מה שאני מבין מהאתר שלהם אפשר לבטל ולקבל החזר מלא עד אחרי פגישה אחת עם המנטור. בכל מקרה הם עונים מהר וביעילות.
תלמידים מכל העולם.
- המקיף: Learn UI Desgin
- מה הדיבור: יצא לי להיתקל בכמה מאמרים יעילים של מעצב UI/UX בשם אריק, וגם נרשמתי לניוזלטר שלו (קצת חופר אבל יש דברים מועילים). הוא כותב בצורה קולחת ואהבתי את הראש שלו. יש לו קורס וידאו מקיף על עיצוב UI שבו הוא מדבר על הכל- מהבסיס ועד בניית פורטפוליו.
- ייחודיות: מעצב ברמה גבוהה שלוקח אחריות על קורס מקיף שהוא הכין בעצמו ומעביר את תהליך העבודה שלו- מה הוא עושה ואיך הוא חושב.
- מהלך הקורס: אחרי ההרשמה מקבלים מיד גישה לקורס וידאו מקיף שאריק צילם- מעל 20 שעות של וידאו שמחולקים ל-40 שיעורים עם תרגילים. בנוסף נכנסים ל-Slack של הקורס שבו אפשר לקבל פידבק על התרגילים מאריק ומתלמידים אחרים ולשאול שאלות, וגם אפשר לפנות לאריק במייל בשביל להתייעץ איתו על דברים ולשאול שאלות.
- אהבתי: אני אישית יותר מתחבר לוידאו, ולדעתי הקטע של הקורס זה שהוא יותר מראה את תהליך העבודה שלו והמחשבה שלו כשהוא מעצב ועובד. אני גם אוהב שהקורס נבנה על ידי מישהו אחד שמגיע מהתחום, ממנו אתה לומד ואיתו אתה מדבר, ולא על ידי חברה.
- פחות אהבתי: ההגשות של התרגילים והפידבק עליהם מתבצעים ב-Slack ולא בממשק ייעודי כמו ב-Designlab שם ההגשות היו חלק מהממשק של הקורס, אז זה מרגיש קצת פחות ידידותי וזורם, אבל מצד שני אריק כן נותן פידבק על הגשות ונראה שיש שם קהילה ערה ויש עם מי לדבר.
- מתי הקורס נפתח: פעם בכמה זמן הוא פותח את ההרשמה למשך שבועיים. הפעם האחרונה היתה בפברואר. אפשר להירשם באתר לניוזלטר ולקבל אימייל כשההרשמה נפתחת.
- מחיר: 995$. לטענתו הוא מתכוון להעלות את המחיר בכל פעם שהוא פותח מחדש את ההרשמה. בתוספת של 1,000$ אפשר לשדרג ולהוסיף 5 פגישות אישיות עם אריק במשך שעה כל אחת.
- ביטולים: עד 30 ימים מההרשמה אפשר לבטל ולקבל החזר מלא.
- הישראלי: יסודות העיצוב הדיגיטלי
- מה הדיבור: שגיא שרייבר הוא מעצב UI\UX ישראלי והמייסד של הבלוג Pixel Perfect, והוא החליט להרים את הכפפה ולצלם קורס וידאו בעברית על עיצוב לדיגיטל.
- ייחודיות: קורס בעברית.
- מהלך הקורס: אחרי ההרשמה מקבלים גישה לקורס וידאו וגם נכנסים לקבוצת פייסבוק סגורה שגם שגיא נמצא בה.
- אהבתי: לי אישית יותר נוח לשמוע עברית. הסרטונים מצולמים באיכות טובה ונעים לראות אותם.
- פחות אהבתי: אין כל כך פידבקים, בטח לא בצורה מסודרת. אפשר להעלות את התרגילים שלכם לקבוצה ולקבל פידבק מחברים אחרים בקבוצה אם יענו, אבל לא משגיא עד כמה שראיתי. וגם הרגשתי שהתוכן לא כל כך ממוקד.
- מתי הקורס נפתח: הקורס תמיד פתוח להרשמה.
- מחיר: 978 ₪
- ביטולים: עד 5 ימים מההרשמה אפשר לבטל ולקבל החזר מלא.
- למיטיבי לכת: Designlab, Brainstation, Bloc
-
- מה הדיבור: כאן אני כבר גולש לאזור שבין קורס אונליין לקורס פרונטלי- קורסים "כבדים", עם תוכנית מסודרת, לו"ז מפורט, הרצאות לייב, מטלות, פידבק וכו'.
- ייחודיות: ללכת עם ולהרגיש בלי- קורס אונליין מהבית ברמה של קורס פרונטלי. הרצאות לייב. ממשק מתקדם להגשת מטלות וקבלת פידבק אישי. פגישות אישיות. יצירת קשרים עם תלמידים מכל העולם.
- מהלך הקורס: הקורסים האלה מסודרים כמו קורסים פרונטליים, עם לו"ז מסודר ומפורט.
- אהבתי: בגלל שבסוף מדובר בקורס אונליין במחיר לא זול, הרגשתי שהקורסים האלה עושים הרבה מאמץ בשביל לאפשר לתלמיד לנצל את מלוא הקורס עם ממשקים מתקדמים ונוחים שמלווים את הקורס, יחס אישי, והכי חשוב- הרבה למידה באמצעות עבודה על פרויקטים.
- פחות אהבתי: במחיר ולו"ז כזה אני אישית כבר הייתי הולך לקורס פרונטלי בעברית.
- מחיר: Designlab: 5,999$, Brainstation: 2,900$, Bloc: 8,500$ ההבדלים במחירים הם בעקבות אורך והיקף הקורס.
לסיכום
כמו בכל דבר- לכל קורס היתרונות והחסרונות שלו. תשאלו את עצמכם מה חשוב לכם לקבל מהקורס, מה הערך שאתם מצפים לו, האם יש לכם את הפנאי לזה וכמה אתם מוכנים להשקיע בו. גם כספית, אבל בעיקר זמן ומוטיבציה: בשביל ללמוד עיצוב צריך לשבת ולעצב, ובשביל פידבק צריך לעבוד על מטלות. בסופו של דבר קורס אונליין זה אומר להיכנס לדפדפן ולבחור בין הלשונית של הקורס לבין הלשונית של נטפליקס / פייסבוק / וויינט / יוטיוב / ג'ימייל / איביי / וואלה / אמזון / עליאקספרס / מסנג'ר / וואטסאפ / מאקו / וואו כמה לשוניות פתוחות יש לי אני חייב לעשות קצת סדר. ביי.
בהצלחה!
אחלה בלוג פוסט , ממש עזר לי לראות נקודה אחרת של היתרונות וחסרונות בקורסים אונליין
בתור אחד שעכשיו בונה פלטפורמה ללימודי עיצוב אדריכלות באינטרנט.
הבעיה העיקרית בדיוק מה שאמרת בסוף הפוסט
אנחנו נמצאים באינטרנט עם מיליון הסחות דעת .
בגלל שנותנים לנו את ה"חופש" ללמוד בקצב ובנוחות שלנו זה יוצר בעייתיות מסויימת .
השאלה שלי , האם לא ללכת בדרך של נוחות פלאי האינטרנט ולהכניס אלמנטים מהעולם הפרונטלי , כמו זמן מוגבל בצפייה של הקורס , עבודות שחייב להגיש בשביל לפתוח את השיעור הבא , קבוצת למידה ( למרות שיש את זה כבר ) תנאי קבלה וכו…יעזרו בהצלחה של הקורס ?